Luontouutiset 2017 ilmestynyt

Saimme vihdoin valmiiksi Luontouutiset 2017. Mikäli sinulle ei tullut sitä, niin voit käydä lataamassa sen Luontouutiset-sivun kautta, tästä!

Ville Heikkisen kirja myynnissä museolla

Nyt niitä saa luontomuseolta, nimittäin, Vieremältä kotoisin olevan Ville Heikkisen upeaa kirjaa: Sielukas maa. Kirja on kesäajan ketomus valokuvin sekä runoin Talaskankaalta, sen suoalueelta. Kirja on valokuvin sekä runoin esitetty kertomus Talaskankaan suoalueilta. Vapaata tulkintaa Villen mielen- ja sielunmaisemista.

Kirjan hinta on 25 €/kpl. Hieno lahja luontoihmiselle! Villen kotisivut löytyvät täältä!

Allekirjoita suovetoomus

Käy allekirjoittamassa suovetoomus

Suoluontomme on kohdannut valtavia muutoksia. Suurimmat muutokset ovat metsätalouden ojitukset ja turpeen kaivaminen turvetuotantoon sekä aiemmin pellonraivaus. Nämä ovat suurin suoluontotyyppien ja -lajien uhanalaisuuden syy.

Suomen Luonnonsuojeluliiton vetoomus soiden puolesta löytyy täältä, allekirjoita!

Perhosnäyttely - nyt

Tervetuloa tutustumaan Iisalmen luontomuseolle Suomen suurperhosiin (Suomi-100 juhlanäyttely)

Näyttelyn on koonnut ja kerännyt biologi Vesa Hyyryläinen Kainuusta. Siellä voi tutustua kaikkiin meillä esiintyviin kiitäjiin. Kattava otos on myös päiväperhosista ja yökkösistä. Useista lajeista löydät munat ja toukatkin.

Näyttely avoina museon aukioloaikoina:

Ma, ke, to ja pe klo 9-14

ti klo 11-18

Näyttely on museolla 31.1.2018 saakka.